İnanılması güç 8 bina tasarımı

Her geçen gün mimari sınırlar zorlanırken tasarımcılar rüyaların da ötesine geçen yapılar inşa ediyor. Dünyanın dört bir yanında bulunan bu binalarda 3 boyutlu baskı gibi en yeni teknoloji ve yapım teknikleri kullanılarak bitkilerden hayvanlara hatta Beyonce'a kadar her şeyden esinleniliyor. Ünlü şarkıcı Beyonce'un kıvrımlarını taklit eden bir kuleden, manta balığının ışını şeklinde bir araştırma merkezi bu tasarımlara bir örnek. İşte bu inanılmaz tasarımlara sahip 8 bina;

1- Sky Pool / İngiltere


İngiliz mimarlık firması HAL tarafından tasarlanan iki bina tamamen askıda bir cam yüzme havuzuyla bağlanacak. Havuz 27 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğinde olacak. Havuz, sokak seviyesinden 30 metre yüksekliğinde.

2- Beyonce-Inspired Tower / Avustralya

Melbourne, Avustralya'da bulunan ve mimarlık firması Elenberg Fraser tarafından tasarlanan eğik yeni Premier Tower, şarkıcının ünlü formundan modellendi.

3- Çiçek Yapısı / Çin

Hollanda merkezli mimarlık firması MVRDV, Şanghay Hongqiao Uluslararası Havaalanı'nın yanında bulunan on binanın ilkini tamamladı. Çiçek Yapısı adı verilen çiçek şeklindeki yapı, Çin'de bulunan en iyi enerji performans derecesi olan üç yıldızlı yeşil bina etiketini de aldı.

4- 3 Boyutlu Büro / Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri'nde inşa edilen bu ofis binası geleneksel bir inşaat projesi değil. Çin'in 3 boyutlu yazdırma teknolojileriyle bilinen şirketi WinSun ile mimarlık firmaları Gensler, Thornton Tomasetti ve Syska Hennessy birlikte bu yapıyı hazırlıyor.

5- Manta Ray Shaped Research Center 

Fransız mimar Jacques Rougerie, bir manta balığının görünümünü taklit eden bir araştırma merkezi için plan hazırladı. Tasarlanan bu yapıda binlerce araştırmacı, öğretmen ve öğrencinin çalışması planlanıyor.

6- Denizatı Villaları / Dubai

Mimarlık şirketi Kleindienst Group tarafından tasarlanan Denizatı Villaları projesinin 2018 yılında tamamlanması planlanıyor. 131 villadan oluşan projede binalar 3 katlı olacak ve alt seviyesi tamamen denizin altında olacak.

7- Vessel / New York

İngiliz mimar Thomas Heatherwick tarafından tasarlanan bina sepet şeklinde bir kule. Kule 250 merdivenle birbirine bağlı 16 kattan oluşacak.

8- Paris Par Nous / Paris


Fransız mimarlık firması Marino tarafından Paris için özel olarak tasarlanmış. Kentin 13. bölgesinde yapılması planlanan bina stüdyo dairelerden oluşacak dev bir konak olarak inşa edilecek.